TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty

ksiazka tytuł: Wady oświadczenia woli wybrane problemy praktyczne Komentarz praktyczny z orzecznictwem Kazusy autor: Wilk Anna
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 9,50 zł
  • 12,50 zł
  • 9,90 zł
  • 11,00 zł
  • 6,90
  • 9,90

Wersja papierowa
Autor: Wilk Anna
Wydawnictwo: C.H. Beck
ISBN: 978-83-8158-060-1
Format: 14.5x20.5cm
Liczba stron: 206
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wydanie: 1, 2018 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
149,00 zł

Wady oświadczenia woli – wybrane problemy praktyczne. Komentarz praktyczny z orzecznictwem. Kazusy to publikacja, która omawia kompleksowo wybraną problematykę wad oświadczenia woli. Przepisy dotyczące tego zagadnienia znajdują się w ustawie z 23.4.1964 r. – Kodeks cywilny (t.j. Dz.U. z 2018 r. poz. 1025 ze zm.). Autorka skupiła się przede wszystkim na praktycznych aspektach stosowania tych przepisów w związku z tym podstawą niniejszego opracowania jest orzecznictwo sądowe.
Książka została podzielona na dwie części.
Część I. Komentarz praktyczny z orzecznictwem zawiera rozdziały dotyczące:
braku świadomości lub swobody,
pozorności,
błędu,
podstępu,
groźby.
W każdym rozdziale znajduję się także najważniejsze orzecznictwo, zarówno Sądu Najwyższego, jak i sądów powszechnych, dotyczących danego zagadnienia.
Część II. Kazusy to 6 przykładowych zadań/stanów faktycznych wraz z rozwiązaniami dotyczących problemów poruszonych w części I. Odpowiadają one modelowi zadań występujących na egzaminach prawniczych (adwokackim, radcowskim itd.).
Książka stanowi praktyczne kompendium najczęstszych problemów związanych ze stosowaniem przepisów o wadach oświadczenia woli. Autorka podaje analizie problemy pojawiające się w związku z praktycznym zastosowaniem regulacji odnoszącej się do tych wad w świetle aktualnego orzecznictwa.
Pozycja, ze względu na swój praktyczny charakter adresowana jest w szczególności do adwokatów i radców prawnych na co dzień zajmujących się powyższą tematyką, sędziów oraz aplikantów wszystkich zawodów prawniczych.

Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa Exlibris Wadowice akceptuje płatności:

• płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier